26 Sep, 2023

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

Te îmbraci pentru căzătura, nu pentru plimbare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Te îmbraci pentru căzătura, nu pentru plimbare

Îmi pare rău că nu am mai putut posta poze din vacanța mea virtuală, cu motocicleta, din Italia. Asta pentru că în viața reală, un gospodar s-a gândit să nu-mi dea prioritate când mergeam cu motorul către birou, așa că m-a "torpilat" pe o stradă lată cât bulevardul. Motorul pe jos, eu pe jos, el bine. Acum sunt și eu bine, cu o vânătaie gravă pe șold, durere umăr și dacă tușesc simt toate coastele pe stânga, dar nu scăpați de mine doar din atât. ?

Ce voiam să spun este altceva.

Am rămas foarte plăcut impresionat de viteza de reacție a celor de la SMURD și a polițiștilor rutieri. Viteză și profesionalism. Salvarea și pompierii au ajuns deodată, sub 5 minute. Apuc să-l sun pe Ucku să-i spun un " Houston! We have a Problem!" și să-l rog să ia motorul. Băieții din salvare m-au pus urgent pe targă și sus. Nu am apucat să număr becurile din salvare și deja aveam fluturașul în braț, tensiunea luată si EKG-ul făcut. E bine să vă știți înălțimea și greutatea, pentru că după nume, asta este următoarea întrebare. Sper să nu pățiți și voi, dar dacă...

Spitalul era aproape, așa că nu am amintiri în afară de câteva zgâlțâieli pe targă. Am ajuns. Culcat fiind și pe patru roți, cu orteza la gât, masca pe figură, nu te prinzi unde ești pentru că vezi doar bec, tavan, bec, bec, tavan, gura de aerisire, toc de ușă, bec, bec și perdeaua din "resortul" tău când te parchează. Asistentele și doctorii foarte amabili, rapizi și profi. Mă umple cu ventuze și iacată-mă conectat la monitoare. Alt Ekg se tipărește între timp, nu este linie dreaptă, funcționez, tot ok. Atât am rugat-o pe asistentă să-mi spună ce-mi face. Zis și facut:

-Acum vă iau sânge pentru analize.

-Perfect!

Și o văd că pregătește pe viteză o seringă, ac...

-Acum un vaccin antitetanos

-Minunat! Îmi era dor de el. Nici nu mai știu de când nu am primit așa ceva. O delicatesă.

Apare rutiera, oameni foarte ok, suflu în etilotest, rezultat 0,00, tot ok!

Nu știu exact când mi-au pansat mâna stângă, dar aveam ceva alb pe antebraț.

Vin doi tipi mascați, echipați,  foarte amabili:

- Motociclistul?

- Prezent!...

Oamenii mă anunță că mergem "la film". Radiografie adică, așa că am reluat privirea în tavan: bec, bec, placă rigips, bec, toc, ușa lift, bec, bec etc....

Nu știu câți dintre voi ați fost plimbați cu targa prin spital, dar la un moment dat ai iluzia optică cum că pici pe tavan și că lumea e cu susul în jos. Bine, nu că nu ar fi,  dar asta este iluzia.

Am făcut și filmele, înapoi.

Lift, tavan, bec, bec, climă bec, perdea....am ajuns.

Filmele mele au venit foarte repede așa că am scăpat de orteză doar după ce a văzut doctorilă că nu e rupt nimic.

Mno, pot să respir.

Mi-au schimbat masca și luăm direcția către o altă rezervă la eco abdominal să vedem dacă piesele sunt la loc și nu se există leziuni interne.

Acum mă așteptam să aud de ficat gras și de astea, dar a fost vorba doar de leziuni interne. Nu am avut, așa că înapoi cu targa în "rezerva" mea.

De vreme ce nu aveam nimic rupt, ușor, m-am ridicat cu permisiunea asistentei. Pantalonii jos, să vedem șoldul. Vine și doctorilă, ne uităm amândoi la șoldul meu umflat ca o pernă. Tot ok, va trece. În câteva zile se va dezumfla, se transformă într-o vânătaie uriașă, va trece prin toate culorile curcubeului și gata.

Primesc tratament, dar nu plec, așteptăm ortopedul.

Între timp asistenta pansează un alt tip care avea degetele zdrobite de un calorifer. Mirific!

Vine ortopedul, mă consultă, se face scrisoarea medicală, rețetă, programare la control, analizele în mână....

Ura! Pot pleca. Și plec, Casian mă aștepta afară să ma ducă acasă.

Nu știu cum e în altă parte, dar la Arad, din experiența mea, oamenii din spital ,salvare, polițiștii au fost foarte profi! Și credeți-mă că știu ce spun. Mă așteptam la ceva rău, dar m-am înșelat. Am văzut nebunia de acolo, câte cazuri au și de care, forfotă, gemete, operație, tăieturi etc. Au fost foarte profi! Doar ochii lor spuneau că a fost foarte plină ziua.

Le mulțumesc pentru tot! Tuturor!

În rest, când mergeți cu motorul să aveți obligatoriu echipament și să fie bun. Cei care merg în tricou și pantaloni scurți, doar o singură dată cad. Dacă nu aveam echipament, acum nu scriam. Protecțiile laterale au salvat motorul, deci și un crash bar bun nu strică.

Te îmbraci pentru căzătură,  nu pentru plimbare!

Nu de alta, dar nu știi niciodată când un nene de 64 de ani, cu două operații la coloană și cu ochelari fund de sticlă de sifon, nu te vede și te ia din plin. Cu tot cu echipament galben/verde deschis, faruri și toate becurile aprinse.

Una peste alta am scăpat!

Se pare că mai am treabă, iar îngerul meu păzitor a avut chef de plimbare cu mine în ziua aia , pe motocicletă.

Drumuri bune! Asfalt uscat!

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite