22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

Tot am zis că...

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Tot am zis că...

Tot am zis că fac un blog dar acum chiar urmează, mai ales că toți "doctorii" scriu. Poate o fi cineva curios ce ne mai debitează și nouă mintea, ăstora care nu suntem "doctori". "Păpușilor", "pufoșilor", nu vă treziti? Nu e problemă că pute mocirla, e cald .. așa-i??!! Auziți, sunt fumător. Deocamdată. Vreau să mă las, depun eforturi. Nu mi-a ieșit până acum dar mai încerc. Nu intru în nici o polemică cu vreunul din nefumători, clarificam introducerea. Însă, ce e mult e mult și pe lângă alte sute de chestii care se petrec in țara asta minunată , zic că A FOST DESTUL! A FOST DESTUL și gata!

Am trecut pe la Mall. La ăsta din Arad, ii zice Atrium. Cel mai mare bar din Mall, cea mai extinsă zonă de relaxare, avea cel puțin 140-180 de locuri la mese, S-a închis! Cum de ce ? Din lipsă de clienti s-a inchis. 20 de oameni și-au pierdut locul de muncă, patronul și-a pierdut afacerea, statul a pierdut taxe și impozite dar NOI TOȚI, fumători și nefumători am primit ceva. Am primit 20 de șomeri. Nu au venit nefumătorii furibunzi de pe facebook să bea cafea, nici nu au tăbărât pe săracii ospătari strigând după găleți de fresh de portocale. Simplu ,nu au venit. Vor fi mii de șomeri și afaceri distruse pe tema asta și altele. Sunt deja. Efectele le vedem, cauza, la bază e o altă lege prost făcută.
Repet, nu doresc să întru în nici o polemică despre fumat. Mă strădui sa mă las.

Vreau doar să vă atrag atenția cât de "proști" și manipulați suntem. Miza nu era niciodată sănătatea nimănui. Miza erau banii. Erau banii cucoanei care prin lanțul propriu de farmacii importă plasturi cu nicotină și alte produse asimilate... si dă cu ei și pe la partid. Legea se schimbă, probabil se va putea fuma din nou în alte condiții. (Comentam altă dată cum și dacă). Scandal cât China, Comisia de sănătate din Senat a avizat pozitiv amendamentele la lege! Veșnicii "deformatori de opinie" de pe FB și bloguri, pe la radio și televiziuni urlau cum că "COMISIA" de sănătate a lu" pește vrea să ii ucidă. Așa și?! Nu știți de ce? Pentru ca nu mai vin cei 10% la buget, taxă pe viciu! Nu ati știut ca există așa ceva?! Ei uite ca există. Pur și simplu s-a văzut impactul bugetar al legii celor de la PSD, au scăzut veniturile și e BUBA ,plus an electoral. Hai să o dregem cumva. Lăsăm pe Fenechiu și alți câțiva să scoată castanele din foc, să propună amendamentele. Noi le aprobăm pe șest și dacă iese ceva prost, dăm vina pe el. Grețos! Să mă scutiți cu Europa. Da de tot să mă scutiți. Pentru cel care îmi spune de Europa, il anunț ca sunt de acord cu el din sfântul moment în care am autostrăzi, drumuri, servicii publice, politicieni, școli, legi și multe altele, CA IN EUROPA. Până atunci gura și marș la muncă!

Esențialul poveștii este că le-a ieșit ăstora să ne învrăjbească pe orice. Au împărțit țara intre fumători și nefumători, intre tehnocrați și restul, intre cei care vor Catedrala și cei care nu, intre cei care vor Moldova și cei care nu, intre mâncători de mici și mâncători de salată, intre pesedisti și peneliști, intre credincioși și ateisti, intre cei care scriu cu diacritice și cei care scriu fără, intre cei cărora le place IPhone și cei cărora le plac alte telefoane, între motocicliști și șoferi, intre șoferi și pietoni, intre cei care vor tehnocrați și alții care vor politicieni....... Și exemplele pot continua la nesfârșit. SINGURUL scop rămâne DEZBINAREA. Mai nou a revenit povestea cu "ruperea" țării, cu steaguri de tot felu' și ambasadori. S-a umflat pur și simplu artificial mămăliga din nou dar numai ca să nu explodeze pe motive reale. Le dăm de lucru la proști, ei mușcă. DEZBINAREA nu ne va face autostrăzi, nu ne va crește investițiile, nu va angaja șomeri, nu va depolitiza școala, nu ne va scădea taxele, nu vor muri mai puțini de cancer, medicamentele nu vor fi mai ieftine, RCA-ul nu va fi mai ieftin..... etc... etc.... etc. Dacă însă vom fi mai putin "pufoși", mai puțin manipulabili, mai atenți la detalii, da, avem șanse sa nu mai mușcăm mărul otrăvit și anul ăsta! ......
Mă mira peste măsură cum de, prieteni și amici în viata reala nu ezită sa sară unii la alții pe Facebook doar pentru ca își permit sa aibă păreri diferite sau pur și simplu pentru că au pareri. Unde am ajuns "pufoșilor"?! Realizați singuri ce spălare pe creier ați primit sau va trebuie o schemă?!?!

I.I.C. Brătianu spunea la un moment dat că "vrea Transilvania dar fără transilvăneni". Asta era înainte de Unirea de la 1918. De atunci, românul verde tot cântă din șapte piepturi " Treceți batalioane române Carpații" fără sa știe defapt nimic despre "adevărul istoric". Ati reținut doar ca în "Transilvania" sunt ardelenii înceți care beau țuică și unguri, mulți unguri ....și vor Ardealul. Nu v-a trecut prin cap o secundă că alții sunt cei care "împart" teritorii?! Nu v-ați prins ca noi niciodată nu am împărțit nimic ci doar am fost "împărțiți"?! Nu v-ați prins că noi nu am cucerit nimic niciodată ci doar ni s-a dat sau ni s-a luat ?! Ar fi timpul sa vă prindeți.

Când ați sărit ultima dată să dați cu un nemernic de pământ care agresa pe cineva pe stradă?! Acolo nu se prea bagă lumea, e cafteala. Mai bine filmăm și punem pe Facebook.......
Când ați lăsat ultima dată pe un român verde de-al nostru sa iasă dintr-o parcare când doar vedeți lumina de semnalizare? Demult așa-i?! Sau niciodată?! V-ați grăbit, aveați treabă, vă întârziau tare cele 15 secunde. Mno, cand faceți de astea mai des, vă apropiați de Europa și puteți vorbi despre ea, ar fi un mic prim pas spre civilizație.
Ați văzut gropile din asfalt, străzi proaspăt refăcute prost și foarte prost?! Ați strigat doar ca plătiți rovinieta. Să știți ca asfaltul e pe bani iar gropile sunt " șpaga". Nu ai cum sa faci asfaltare la preț rezonabil și să dai și șpaga. Deci dacă ne imaginăm covorul de asfalt acoperit cu bancnotele cu care a fost plătit...., acolo unde sunt gropi, lipsesc bani. Banii sunt la cine trebe dar e ok pentru voi ca doar toată lumea fură, hoția o tolerăm bine. Deocamdată. Cică banii ăia sunt "PUBLICI". Nu mă, nu sunt publici, sunt banii pe care voi ii dați lună de lună și ați mandatat pe alții să-i cheltuie. Pe cine? Păi pe "doctori", pe ăștia cu studii multe și pe proaspeții savanți de renume mondial. Noi i-am trimis acolo, fie că am fost fie că nu am fost la vot. Ziua în care veți realiza ca nu există bani publici va fi ziua în care poate începe să vă pese de ei. O astept! Ziua.

"Capitală Culturală Europeană "! Majoritatea habar nu au ce înseamnă dar nu contează. Vă spun că tot despre bani e vorba. Cine câștiga primește bani. Banii proiectului se vor, se pot, cheltui ca orașul câștigător să și arate ca o " capitală culturală" cândva, în viitor. Tot în viitor sa vină și turiști care sa cheltuie banii ca la Sibiu. Unele orașe au pierdut, altele au câștigat. Probabil că e ca la fotbal, "ceilalți și-au dorit mai mult victoria":-))). Cei care au câștigat au avut ceva în plus, ceva ce noi nu am avut. Noi arădenii și alți pierzători avem "ceva" ce "câștigătorii" nu au. Ce? Păi dați-vă seama singuri!

Când nu veți mai tolera spălarea pe creier,cand veți pune hoții la locul lor, oportuniștii ieftini și mincinoșii la locul lor, când "Român" va însemna pentru voi să vă susțineți unii pe alții și nu doar să vă trageți în jos, poate, o sa ne fie mai bine. Poate că anul ăsta veți da peste cap socoteala analiștilor care deja nu vă iau în calcul...... și chiar veți merge la vot. Nu contează cu cine votați, știți voi cel mai bine. Dăm cu "ei" de pământ sau plecăm?! Azi am aflat de la Mr. Dragnea că tehnocrat inseamna incompetent la ei, ceea ce înseamnă că un inginer de mecanică fină pus politic sa controleze alimente e super competent. Decideți voi cum e.

Poate că România va deveni țara în care pot trăi laolaltă bicicliștii, motocicliștii, șoferii, fumătorii, nefumătorii, vegetarienii, ardelenii, muntenii, moldovenii etc... etc.... UNIȚI! De ce ? Pentru că alții au murit pentru asta iar noi ne batem joc. Deocamdată.
"Live long and prosper!!!"

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite