22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

Când vin turcii......

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Când vin turcii......

Sâmbătă. Merg eu la cofetărie să cumpăr niște prăjituri.

Ajung. Aleg, plătesc și ies. Pun plăcintele în mașină. Sună telefonul, răspund și-mi aprind o țigară.

Termin conversația și țigara, mă uit după ceva scrumieră și o găsesc pe terasa cofetăriei. Gata, stinsă.

Îmi aduc aminte că mai vreau ceva și mă întorc de la mașină. Am uitat savarinele.

Caut masca, dau să intru. Îmi iese în cale un prieten vechi, Adrian, cu o plasă plină de caserole. Ne vedem, ne salutăm. Cu mască pe față, niciodată nu știi sigur din prima cine cine-i.

Adi zice, gând la gând cu mine:

- Auzi, ai timp să povestim puțin?

- Normal, hai să bem o cafea și povestim.

Cu Adrian suntem prieteni din liceu, suntem de-o samă. Ne-am cumpărat amândoi motociclete la 40 de ani, mai ieșim când avem timp. Muncim amândoi pe rupte, filmul generației noastre.

Așa că ne punem la masă și Adi începe:

- Ce facem? ..... Ce facem? Nu mai rezist cu nervii de ceva vreme. Am acumulat niște nervi ..... Dincolo de Covid, de toate. Lucru de mă sparg și văd că mergem din rău în mai rău.

- Păi la ce te referi, când zici : Ce facem?

- Păi cu cine dracu votăm? Face careva ceva? Cu cine frast votăm?

- Păi hai s-o luăm pe rând. De fiecare dată când ai fost la vot.....

- Am fost de fiecare dată!!!!

- De fiecare dată când ai fost la vot, poate nu ai știut cu cine votezi, dar ai știut sigur cu cine NU votezi.

- Corect, zice Adi. Așa-i!

- Bon!

- Cu cine nu votezi?

- Cu PSD NU votez, nici cu invențiile lor de alianțe de păcăleală din Arad.

- Ok...

- Aș vota cu USR-PLUS sau PNL.  Cea mai mare problemă a mea este că oamenii nu vin la vot. Sper să vină! Sper să vină!........ E cam scârbită lumea..

- Auzi, cu ce te ocupi tu acum?

- Eu fac mobilă.

- Perfect. Și eu ți-o transport.

- Așa.

- Imaginează-ne acum 500 de ani pe amândoi. Tu faci mobilă, iar eu transport cu ceva căruțe și bărci marfa. Suntem și vecini, suntem creștini, eu tot jumate ungur și tu tot român. Nimeni nu-i perfect, știi tu.

Suntem preteni și vecini. Muncim amândoi, plătim dări, ca toată lumea din comunitate. Avem și câte o sabie pe undeva prin casă pentru că vin unii alții peste noi din când în când. Mno, ieri ne-am întâlnit și am povestit la hanul din sat. Am aflat că turcii sunt pe drum spre noi. Azi suntem la tine sau la mine la un vin și în timp ce bem vinul ascuțim săbiile. Le ascuțim pentru că turcii vin, iar dacă ne mai bat o dată, ne "violează" familia toată și pe noi la fel, schimbă dregătorii, iau cu japca și ne râd în nas, exact ca acum 3 ani.

Ce mai facem?! Păi aduni toată familia, vecinii, rudele și tăte neamurile și le spui să-și ascută săbiile pentru că peste doua săptămâni ajung turcii. Ei dau vestea la vecinii lor și la tăte neamurile lor și ăia la ai lor și tot așa până toată lumea știe că vin turcii.

Pare ciudat poate ce spun, dar în ziua când vin turcii, degeaba suntem doar noi doi la câmpul de bătaie, pentru că noi ne ducem și ai noștri violați or fi cu toții, fie c-or fost fie că nu.

No, asta am fi făcut acum 500 de ani.

Tot așa facem și acum. Ascuțim ștampila, anunțăm pe tot neamul nostru să facă la fel, ei la rândul lor pe ai lor și suntem acolo pe când vin turcii. Poate n-om fi toți, poate că nu îi batem de să nu mai vină în veci, dar dacă nu mergem, știm ce fac. Viol și pradă.

Turcii de azi, cei de 30 de ani încoace, sunt tot ai lui Ion a lui Iliescu și ai lui "dregători".

"Măi Dragă" cititorule, tu poți să râzi sau să nu ne dai dreptate, dar întreabă-te, tu ce ai fi făcut acu 500 de ani dacă veneau turcii?

Unii ați fi fost cu turcii.

Fugi? Nu prea mai ai unde, e "ciuma" peste tot. " Violat" ai cam fost, scuipat și gazat ai fost, bătut ai fost, furat ai fost.

Numa ai die grijă că vin și acum toamna și mai vin o dată la iarnă. Să nu zici iar că n-ai știut!

Este  simplu să scapi de turci și de neamurile lor. Atât de simplu.

Să vedem cum e și fără ei. 30 de ani e mult prea mult.

Covideală ușoară!!!

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite