22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

Român Wars-episodul CIVIC

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Român Wars-episodul CIVIC

Salutare lume! La Mulți Ani!

Războiul civil continuă chiar dacă vouă vi se pare că lucrurile s-au liniștit și doar faptul că un an nu v-ați pretrecut Sărbătorile în stradă nu înseamnă că ați învins.

Citește până la capăt ca să înțelegi, altfel nu te apuca.

Cum se spune: s-a câștigat o luptă, însă războiul e departe de a fi căștigat. Cum care război? Războiul Civil Român!

Nu mai știi cum ai sărit din pat în 31 ianuarie la ora 12 noaptea când Psd a dat Ordonanța 13 și ai fugit către Primărie la protest? Cum să nu mai știi?! Nu mai știi cum ai mers la protest seară de seară împotriva MIZERIILOR LUI DRAGNEA și a găștii lui?! Chiar dacă nu te-ai prins imediat, te-ai prins în zilele următoare, pentru că te-ai trezit. Te-ai trezit, fie că ai fost la vot, fie că nu ai fost. Te-au trezit EI și ai lor. Nu te-ai fi gândit ce fac? Nici eu. Știu însă că era să-ți dai cu tesla-n ....(știi tu ce) pentru că nu ai votat, dar nah, era deja târziu. Te-au păcălit și de data asta că nu ai cu cine. Ultima data ai ajus "trezit" de jetul de apă, de gazele lacrimogene și de bastoanele jandarmilor, pe 10 august anul trecut. Atât pentru introducere.

În tot acest timp ai devenit CIVIC. Ai realizat că trebuie să iei atitudine și să-ți spui părerea. Ai realizat că unde sunt mulți, puterea crește și deja ați început să vă organizați. Excelent până aici! Ai mai realizat că dacă vrei să schimbi ceva cu adevărat în țara asta, trebuie să faci politică. Și așa cum era normal, STRADA a produs organizații civice și partide noi, care să se bată pentru binele comun și să pună capăt odată pentru totdeauna domniei comuniștilor în România.

 "CIVISM" în DEX înseamnă: atitudine politică și etică a unui bun cetățean; zelul unui bun cetățean pentru interesele țării sale. Rețin aici: cetățean, etic, atitudine politică, interesele țării.

Activistul civic român, la început, nu intra în politică. În principal pentru că era scârbit, așa cum s-a dorit să fie, însă a realizat destul de repede că trebuie să facă pasul. Doar dimensiunea mizeriei l-au făcut să iasă în stradă pentru că pesediștii au calculat greșit limitele lui de suportabilitate. Mămăliga chiar a explodat. Da măi, au calculat și până la un punct le-a și ieșit. Cum să nu poți calcula într-o țară îndobitocită cu Miorița?! Tu nu ai știut cu cine ai de-a face. Părinții nu ți-au spus pentru că pentru ei epoca comunistă este și azi neclară. Ei acolo s-au născut, educat, trăit. Acolo era lumea lor, era "stabilitate", casă, masă, loc de muncă. Te-au dat la școală ca să devii oaia de azi, ciuca bătăii și batjocura copiilor și urmașilor celor care i-au condus pe ei, cu parul? În esență activistul civic ia poziție, protestează, vine cu propuneri și soluții. Numai că la început, foarte puțini sunt luptători! Te simți jignit? Păi hai să vedem de ce ai fi? Ani de zile nu ai intrat în politică. Da, există multe situații în care ai alte priorități și este normal. In jurul tău ai auzit doar că toți sunt la fel. Nu puteai să faci favor mai mare hoților și curvelor de acolo, decât să aduci pe cei cinstiți în mlaștină. Nu! Nu sunt toți la fel!

Te anunț că momentan nu există altă știintă care să se ocupe de organizarea societății decât POLITICA. Dacă se schimbă ceva între timp, îți dau de știre!

După 30 de ani....., mamăăă TREIZECI DE ANI, noi tot schimbăm! Vrem schimbare....bla,bla,bla. Nu vrei măi! Dacă ai vrea nu i-ai lăsa tot pe ei să se ruleze, tot de 30 de ani.

Să zicem că ai făcut pasul și ai intrat în POLITICĂ. Bravoooo!

Ups! Vezi că aici sunt alte reguli. Nu poți fi doar CIVIC în politică. Trebuie să devii politician! Ai vrut schimbare? Păi atunci nu mai ești la fel cu ceilalți de dinainte, nu trebuie să faci compromis după compromis exact cum au facut comuniștii din cauza cărora ești aici. DAR cel mai important lucru: trebuie să știi cine îți este prieten și cine dușman.

Și aici începe dansul! Pesede a câștigat în 2016 pentru că tu nu ai avut cu cine și nu te-a dus capul să-ți exerciți drepturile, de sofisticat și pretențios ce ai fost. Nu ai crezut că "PURE EVIL" există și tot siderat ai rămas când te-ai văzut gazat sau ți-ai văzut prietenii pe targă. Unde? La război! Era război tati, doar tu nu ai știut. Că nu aveai de unde.

Ai văzut cum e să se întâlnească oameni înarmați cu alții neînarmați. Ai văzut pentru prima dată, ceea ce putea să-ți spună înainte doar bunu sau buna, ce înseamnă CIUMA ROȘIE! Sânge, bastoane, reprimare în forță! Ai văzut și simțit pe viu cum e ca un infractor să pună mâna pe țară și tu mai că nu poți face nimic.

Și da, anul trecut Psd a pierdut, liderul maxim a intrat în pușcărie și Viorica a devenit președinte. Ca noroc doar al partidului. Nu mai e nici acolo. Acum se regrupează și au scos "conservele" la interval. Îți explic imediat și despre conserve. Ai răbdare. Nu te grăbi.

În tabăra opusă CIUMEI ROȘII s-au poziționat PNL, USR-PLUS și cam atât, pentru că UDMR este cu acela care dă mai mult. Minoritățile la fel. Alde a dat-o cotită, iar Pro România este momentan în disoluție rapidă.

Dacă te deranjează "ciuma roșie', pune degetul peste sau sari peste. Ei asta sunt. Dacă nu ți-e clar până acum, te vei prinde în timp, dar să nu fie prea târziu, din nou.

Situația de pe FRONTUL DE EST, azi, se prezintă în felul următor:

Singurul care ține piept azi pesedeului în linia întâi este PNL, asumat , la guvernare. Poate nu-ți place, dar așa stăm momentan. PNL chiar crește în sondaje pentru ca lumea s-a saturat de scandal, de amatorisme pe banii și timpul nostru. Ei sunt cei care transmit că fac lucruri. O fac mai bine, mai rău, dar momentan ei o fac. Unele chestiuni le transmit dezastruos, dar atât se poate cu cei prea puțini oameni noi pe care-i au.

În linia a doua sunt USR-PLUS și cam atât.

UDMR, cum spuneam, nu au cum fi altfel decât sunt pentru că voi vă raportați la unguri la fel. Pentru clarificare citiți celălalt articol "Unguru' bulan".  

AZI, Psd atacă GRAV eșalonul 2! Deja s-a plictisit toată lumea cât a fost tocat Barna, atât din interior cât și din exterior. Chiar și televiziunile erau plictisite de subiect. Acum se mută ținta pe câte un altul din USR, care mai scapă câte o vrăbiuță. Atacat, tocat, tocat mărunt, zi de zi de zi și măine de la capăt! Lupta internă din USR părea să nu se mai oprească. Voi vă intrebați de ce?

Vă mai întrebați probabil și cum de PLUS este încă încă atat de mic și chiar nu pare să strângă rândurile cu USR. Psd se află în confruntare directă cu PNL, iar în condițiile de azi, PNL are toate șansele să coboare în preferințe pentru că, mai devreme sau mai târziu va trebui să ia măsuri nepopulare. Tocmai din cauza mizeriei lăsate de Psd. Numai că nu uita ce spuneam tot aici, cu altă ocazie, nu ai voie să dai toată puterea unuia singur, oricine ar fi el. Nimănui, niciodată!

Cum spuneam USR-PLUS sunt a doua linie de front! Dacă distrugi linia a doua, în cazul în care PNL pică sau slăbește, nu mai este nimeni să-ți apere curul! Și uite așa poate reveni Psd în plină glorie. Ei momentan tac și fac, la fel ca în 2016. Tu te scârbești, tot ca în 2016. Nu-ți dai seama că asta e rețeta și că același medicament toxic ți se administrează zilnic?!

Păi de ce nu sunt încă PLUS și USR frați buni și de ce nu au crescut până acum? Unul din motive este că sunt groaznic atacați de Psd, la vedere și pe ascuns, din exterior și din interior. Tovarășii și-au plantat încet și cu grijă oameni pe ici pe colo, pe care acum îi activează pe rând. Descoperiți, ei pozează în victime și chiar le merge o vreme, pentru că tu civic fiind la origini, îl aperi pe "cel slab". El doar pare slab, așa e regia. Nici prin cap nu ți-a trecut că războiul a evoluat, iar tu ai rămas la nivel de șarjă eroică de cavalerie! Ei se acoperă cu imaginea ta de om cinstit, activ, angajat sau om de afaceri, moral, civic, familist. Se integreză perfect. Doar că au o agendă foarte clară. Diavolul are o față pe care o cunoști și o voce în care ai încredere.

Una din preocupările majore este să facă alianța USR-PLUS nefuncțională, să tragă de timp până cel din linia întâi se erodează. Guvernul va fi amenințat cu moțiuni de cenzură tot la două săptămâni. Psd își va arăta mușchii la fiecare pas. Televiziunile de casă vor face din nou doar ele toată mizeria, vor da știri de panică una după alta, vor ataca mizerabil pe oricine nu vede lumina roșie de la capătul tunelului.

Poate nu ați știut, dar în Senat majoritatea încă o are Psd. Nici o lege serioasă nu va trece de Parlament, de alegerea primarilor în două tururi nu cred că are rost să vorbim, cu toate că ar fi primul pas spre o altă clasă politică.

La viitoarele alegeri parlamentare, USR-PLUS împreună cu Pnl ar trebui să fie foarte aproape de 50 - 65% pentru a putea schimba Constituția lui Iliescu. Pentru asta trebuie să trasmiți încredere, să-ți asumi lucruri, să spui ce faci și să faci ce spui.

Mai există însă o preocupare capitală pentru Psd și pentru asta nici un efort nu este prea mare, nici o tactică nu este o mizerie, nimic nu este prea mult:

Aceea de a scoate Psd pe locul al doilea la orice rundă de alegeri, locale sau parlamentare. Dacă ajunge pe locul trei în orice oraș, psd e gata. Asta e miza cea mai mare!

Fii înțelept! Poate nu ai văzut războiul sau nu l-ai văzut din perspectiva asta.

Nu este nici o problemă, nu trebuie să-ți recunoști greșeala în fața nimănui. Fă ce trebuie! Si de data asta corect! Ascultă! Deschide ochii! Nu există întămplari! Sprijină oameni noi și nu oameni vechi pictați în noi.

Ce naște din pisică, șoareci mănâncă!

Nu negociem principii!

Ține minte: dacă nu ești la masă, ești cu siguranță în meniu! Urmează-i pe cei care te pun la masă, pe cei pentru care tu contezi, pe cei ca tine.

Întotdeauna va exista un Dragnea, întotdeauna vor exista populiști și trădători, întotdeauna vor încerca să te ducă de nas, întotdeauna vor dezinforma, minți și fura. Lupta cu ei nu se termină niciodată!

Nu uita cine ești! Nu uita pentru ce și împotriva cui și a ce ai ieșit în stradă! Ei nu vor uita că tu ai ieșit, asta ți-o spun din experiență!

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite