22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

A 4-a Republică

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
A 4-a Republică

Începând de azi nimic nu va mai fi la fel!

Nu știu cum sunteți voi dar înainte de toate eu sunt copilul părinților mei, părintele copilului meu, prietenul prietenilor mei, membrul familiei mele, cetățeanul orașului meu, cetățeanul țării mele și doar după toate astea ar putea să urmeze ceva despre orice partid și NU INVERS. Înainte de a fi partizan al oricărei idei am responsabilități care mă "guvernează" și care nu se schimbă. Din aceste motive mi-e greu să mă înțeleg cu cei pentru care partidul, oricare ar fi el, e pe primul loc. Fanatismul politic este moartea rațiunii și leagănul crimelor. E mult mai bine dacă eu și foarte mulți alții din stradă rămânem cu acestă ordine de priorități.

Francezii socotesc că după fiecare modificare adusă Constituției "începe" o altă Republică. Noi numărăm intervale de timp istorice așa că în Romănia am avut și avem:

 • Republica Populară Română între 1947-1965
 • Republica Socialistă România între 1965- 1989
 • Republică semiprezidențială din 1989 - 31.01.2017
 • A PATRA REPUBLICĂ - de la 01 februarie 2017

În ROMÂNIA, A PATRA REPUBLICĂ începe azi cu noi!

Respect părerea tuturor și departe de mine gândul de a intra în polemici inutile dar vă spun că:

 • de 27 de ani când pornesc televizorul, undeva dau de Petre Roman sau Ion Iliescu. Îmi vine să-l sparg. Televizorul.
 • în 27 de ani urmașii FSN-ului și toate derivatele lui s-au asigurat că distrug sau preiau partidele istorice
 • de 27 de ani au închis scena politică astfel încât nimeni să nu poată să-i înlocuiască ; trăim visul lui Brucan :" pluralism pe linia frontului".
 • în 27 de and ne-au ținut pe loc și nu au fost capabili să se reformeze ; au rămas ancorați în feudalism
 • de 27 de ani fură de rup, mint de rup și acum au încercat să legifereze prăduiala ; nu se opresc aici
 • după 27 de ani am spus NU! #neamsăturat
 • sunt 27 de ani de când politicienii servesc binele personal în detrimentul binelui public
 • de 27 de ani au divizat societatea și ne-au mințit fără să clipească
 • de 27 de ani ungurii vin peste noi și nu mai ajung iar corupții noștri ar fi cei care ne salvează. Ha! Ha!
 • sunt 27 de ani furați din viața noastră de către corupți și nulități.

Sunt totuși 27 de ani de la Revoluție ... iar lista poate continua la nesfârșit.

Așa cum am mai spus, suntem prea mulți oameni normali la cap în țara asta ca să nu facem un partid. Poate vor apărea mai multe. Cu atât mai bine.

Acum, aproape toți jucătorii de pe piața politică sunt născute dinm FSN sau succesorilor acestuia iar ce naște din pisică , șoareci mănâncă! Întotdeauna!

Suntem nebuni dacă facem lucrurile la fel și ne așteptăm la rezultate diferite. Clasa politică actuală, dacă nu se reformează și sunt slabe șanse, trebuie înlocuită. Cu cine? Cu ce?

Eu îmi mențin părerea că este nevoie de oameni reali, de cel puțin un partid nou, este nevoie de NOI. Am obosit să mai gândesc și să trăiesc după "(in)corectitudinea politică" a ăstora.

TU NU??!!

PS. NU MI-E FRICĂ CĂ PIERDEM. MI-E FRICĂ SĂ CÂȘTIGĂM!

4 comentarii

 • Link la comentariu Raz Cletchin 27.09.2020 Raz Cletchin

  Nu știu cine uita cine suntem sau dacă cineva uita cine suntem. Ca sa o luam pe puncte, am văzut virgula, tot cacofon mi s-a părut ca sună.
  Atâta timp cât firme mari au devenit extrem de mari exact pe baza acestei clase politice, unde fiecare membru, trebuie sa "își plătească" locul....asa ca un astfel de partid trebuie sa aibă multa "carne de tun" care sa ducă toate atacurile și marsaviile actualilor, indiferent de partid. Când ești obișnuit sa intre lunar peste 10000 euro si se trezesc "unii" care s-au săturat...na cam ii bufnește rasul pe distinșii și au suficienți "datori" prin tot felul de instituții care sa fie nevoiți sa le facă o "favoare" pentru a ti-o trage ție zi lumină.
  Nu ca asta ar fi vreo frica de a mea. Însă toți cei care ar începe chestia asta trebuie sa aibă foarte clar în fata ochilor acest lucru.
  Pot doar sa urez baftă celor care se apuca de problemă de la rădăcină. Sper sa se și întâmple intr-un viitor cat mai apropiat. Dacă ar exista însă mai multe motive care sa ma atragă înapoi în țară as face și eu parte din inițiativa asta....

 • Link la comentariu Sebastian Tiberiu Pop 27.09.2020 Sebastian Tiberiu Pop

  Virgulă.Ai să rămâi surprins,nu doar noi ne-am săturat.Acum te citez:"nu uita cine suntem".

 • Link la comentariu Raz Cletchin 27.09.2020 Raz Cletchin

  Nu mi-e frica sa pierdem, mi-e frica sa câștigăm, pentru a evita cacofonia. Ideea de baza e ok doar ca, în opinia mea, cel puțin 5 ani nu vei avea loc pe o scena politică...de ce? Pentru ca poți sa le zici FSN, poți sa le zici cum vrei tu, ei sunt pentru mine foștii securiști și urmașii lor, în linia 1. Pana ăștia nu, crapă, nu îți vor face loc. Dacă ai știi cum se susțin pe locurile alea din plan politic...va fi foarte greu unui nou partid sa se facă auzit la nivel mai mare decât local. E adevărat ca pentru un partid nou, asa cum tu îl vrei, și cum și eu l-as vrea nu se poate pune problema ca se găsesc ceva finanțatori care sa aibă suficient de mare "putere" pentru a își urmării interesele în spatele partidului, ci e vorba de un partid care sa domine prin rezultate, sa domine prin conduita, prin principii... Pentru un astfel de partid e și nevoie de o anume perioada pentru ca el sa ajungă la rezultatele de care vorbeam.
  5 ani ar fi numai buni nu?

 • Link la comentariu Remus Octavian Campean 27.09.2020 Remus Octavian Campean

  Proclamatia Romania 2017+ este foarte progresista. Punctul pentru care am militat si continui sa il suatin sivpromivez este eDemocracy. Este forma de guvernare a viitorului facand uz de tehnologia deja existenta si dorinta tot mai evidenta a cetatenilor de a participa la Guvernare dincolo de ciclurile electorale. Aceasta noua forma de democratie va porni din Romania poate chiar din Cluj, avand in vvedere hub-ul IT care este orasul nostru Transilvan.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite