22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

Român WARS - episodul Unguru' bulan

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Român WARS - episodul Unguru' bulan

Nimeni nu-i perfect!

Mă numesc Sebastian Tiberiu Pop și sunt din Arad. Copilăria mi-am petrecut-o la Pecica, o localitate la 20 km de Arad. Cum nu știți unde-i Pecica?! Păi de aci îi cărau pâinea zilnic lui Ceaușescu cu avionul dimineața la ora 4,"pita" de Pecica! Da, da! Și să știți că Pecica asta a mai dat și un deputat și un senator după revoluție și nu o dată, de două trei ori. A dat și un ministru din ăștia doi, de din ăla de interne chiar. Nu râdeți că "io" vorbesc serios. Așa că cine-i din Pecica nu-i "fitecine". Clar?! Sunt cetățean romăn, ROMÂN, din mamă unguroaică, născută in Ungaria și tată român, născut in România. Cum spuneam nimeni nu-i perfect. Vorbesc și simt românește așa că nu vă fie teamă, ne înțelegem. Dată fiind prezentarea, pentru unii sunt român, pentru alții sunt ungur sau "unguru' bulan" așa că  haida dară să ne oprim la "minoritatea transilvăneni". Nah, noi și voi să fim sanatoși.

Măi fraților și nu vreau să vă mințăsc da eu in așa ceață ca acuma n-am mai fost și cred că nici voi. Calc pă 43 azi-mâne și ca oricare om cu măcar oleacă de "scaun la cap" mă tot întreb de unde vine și încotro merge țara asta, mai ales acuma că "se aleg" iar conducătorii la iarnă. Mai mult de atât bag dă samă că democrația asta românească umblă încă în pempărși de bebeluș și-i plin și pute. Da când să fi avut timp de consolidare? Statul Național Unitar Romăn așa cum îl știm azi s-a născut la 1 Decembrie 1918. Numa ce s-au dumirit strămoșii cum e cu România "dodoloață " că deja veni AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL și iar au luat-o de la capăt. După război, ne-am pierdut pe un șervețel și iaca așa am ajuns biruitorii învinși și futuți de marele urs rus. Primii câțiva ani de după Revoluție tot in comunism am fost așa că nu se prea pun. În  ultima sută de ani am avut in total aproape 40 de ani când s-ar fi țâmentat oleacă  democrația in Romania. E mult pentru o viața de om dar istoric vorbind, este o picătura in mare. Hai să fim serioși, nu am avut când sa ne civilizăm, asta e tot ce am putut în cei 40-45 de ani.

Dezamăgirea cruntă vine din faptul că oferta tuturor partidelor mari  existente la ora asta in România este la fel ca drăguțele coșulețe cu fructe de pădure ce le poți cumpăra din mers de pe Valea Prahovei  în sezon, când stai cu mașina in cozi interminabile in drum spre București. Așa de bine arată încât nu te abții, mai și negociezi si ești fericit că ai luat "ofertă". Te prinzi mai târziu că ai luat defapt țeapă, fructele sunt două rânduri deasupra de demo, restul e hârtie de ziar. E mult prea târziu să te mai întorci să ii dai in freză vânzătorului pentru că între timp coada avansează. Așa-i și la alegeri, e prea târziu când te prinzi că ți-ai furat-o din nou. De doar atât am fost in stare după 2000 încoace. Repet: de fix atât am fost in stare in 40-45 de ani de democrație. Hoția, dezbinarea, minciuna și manipularea au condus țara asta de la revoluție încoace și mai vor. RĂZBOIUL ROMÂNILOR CONTRA ROMÂNI ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE: Român WARS.

Mare scandal și mare poleială cu afișele electorale UDMR de prin Transilvania: "Salvăm Clujul! De București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul. Nu Capitala." Ioaaaaaiiiiiiiii !!!! Văleuuuu muicăăă! UITE CE ZICE UNGURU' BULAN! Minte măh, zgura mamii lui de bozgor! Nah acuma ii arătam noi cu cifre că nu este adevărat, că el primește în fapt  mai mult dintr-o sută de lei dați decât bucureșteanul. Este și asta o abordare și are justificare statistică.

Calculele nu contează atât de mult cât mesajul UDMR. Nici o zonă din țara nu se poate compara cu aglomerația urbană din capitală, care face cât patru județe mari dacă luăm in calcul doar populația fără să mai punem toate sediile fiscale ale firmelor care duc bani tot acolo. PROBLEMA este alta. Există o pătura largă a populației care nu mai vrea: PSD, PNL (PDL), PRU, ALDE și nici chiar USR iar când aude de "mitici" i se "scoală" părul pe spate. In toată țara avem astfel de oameni! Mai exact oamenii aceștia nu au ce vota. UDMR a identificat imediat breșa și de data asta se adresează votanților români din TRANSILVANIA in limba românâ și zice cam așa: măi rumân care este la tine superat pe mitici, tu trăit cu noi aici în Transilvania. Noi avut "dușman" comun mitic care luat banii la noi și futut pe toată lumea, nu mai bine venit și votat tu cu noi pentru că mitic niciodată nu va fi prieten la tine dar noi niciodată nu fost mitic. Păi oameni buni, treaba voastră nu este să scoateți afișele electorale ale UDMR ci să faceți in așa fel încât NOI să avem ce vota, atât românii cât și maghiarii,  altceva decât UDMR!

UDMR există pentru că politicianului îi convine să existe in permanență un conflict aparent real, controlabil și care poate stârni reacții emoționale menite să deturneze agenda publică. UDMR există pentru că VOI niciodată nu le-ați spus ungurilor din România ca ei sunt "ungurii voștri". I-ați antagonizat in permanență și culegi ce semeni de obicei. La fel este și din partea vajnicilor conducători maghiari. Ei trăiesc din conflict, altfel le dispare obiectul muncii. CONFLICTUL NU EXISTĂ la nivel de individ și mici comunități, este doar indus. Hai să presupunem că mâine România este in război cu "BELGRAVISTAN", îl vei chema pe IANCSI din TRANSILVANIA să apere țara și să moară pentru ea? DA! Păi atunci e bun? Sigur ca e bun. I-ai spus tu lui IANOȘ că faci autostradă ORADEA-IAȘI și o faci prin TG-Mureș, ba chiar să o facă el și că asta ii va pune o pâine albă pe masă? NU! Pentru că e mai bine să-l ții sărac ca baronii lui hoți să poată să-i umple capul cu prostii. Viktor ORBÁN le spune românilor că "EI" sunt ''românii lor" și se și comportă ca atare. Nu am văzut pe cei din GYULA să vrea unirea cu România cu toate ca sunt majoritari in zonă. Fetița mea in vârsta de 10 ani nu știe că ungurii sunt răi, prietenele ei nu știu nici ele. Copiii prietenilor mei din București, Cluj,  Constanța nu știu nici ei. Copiii prietenilor mei maghiari nu știu că romănii sunt răi. Asta doar pentru că părinții lor au depășit EVUL MEDIU.

Îmi amintesc poveștile bătrânilor din VĂRȘAND, sat de graniță, care descriau MÂNDRI intrarea in țară  a  Regelui, escortat de 12 ROȘIORI ȘI 12 HUSARI călări. A da, atunci erau cu toții supuși regali și pe vremea aceea aveau o singură țară, am uitat, scuze. Cumva, acest mic amănunt a fost omis din cărțile noastre comuniste de istorie.

Ungurii reprezintă 7-8% din populația țării dar și România fără ei este doar 92-93%. La fel este și in cazul altor minorități, suntem împreună mult mai inteligenți, mai puțin manipulabili și vom trăi mai bine. Nu este normal ca UDMR să participe la guvernare 20 de ani din 26 și să nu facă nimic pentru țară și nici pentru maghiari DAR  faptul că jumătate din ROMĂNI simt că NU AU CE VOTA AZI este tragic.

AȘTEPT PARTIDUL care le ia păinea celor de la UDMR prin căștigarea încrederii maghiarilor din TRANSILVANIA. Moldovenii noștri și oltenii noștri nu o duc rău din cauza ungurilor și a afișelor electorale mincinoase, o ducem rău din cauza MINCINOȘILOR ȘI HOȚILOR NOȘTRI! SĂ TRĂIȚI CUM VREȚI!... că "BINE", ne-a mai mințit unu' și nu e ungur.

Cu toții sângerăm  aceeași culoare!

4 comentarii

 • Link la comentariu Dan Artimon 27.09.2020 Dan Artimon

  O minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Cam asa ar trebui sa gandeasca tot corpul electoral.

 • Link la comentariu Alexandru Barbicioiu 27.09.2020 Alexandru Barbicioiu

  Seba sa iti aduc aminte cum era primit Base pe la Harghita si Covasna? exista filmarile pe youtube.Si atunci urlau ca ne vinde tara.dar si cu bune si cu rele .. sunt multe de povestit aici.Romanul cade de prost de fiecare data ... si daca cineva vrea sa faca un bine imediat ii dam in cap ca nah are ala vre-un interes. Stii bine ca amandoi avem experienta asta...

 • Link la comentariu Manu Marian 27.09.2020 Manu Marian

  Bravo, ca de obicei frumos si la obiect scris, dar am o corectie de facut, noi nu am apucat 40~45 de ani de democratie cel mult 27, cred ca te gandeai la perioada cand Romania era sub regim comunist. O zi faina sa ai mai "ungure"
  Te saluta un "mitic"

 • Link la comentariu Carolescu Eliss 27.09.2020 Carolescu Eliss

  Asa ar trebui sa gandeasca oamenii cu o educatie sanatoasa,"destupati "la minte si inima.Va felicit pentru articol! Ce simplu este sa gandesti logic, fara prejudecati si rautate!!!

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite