22 Sep, 2021

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *
Ține-ma minte

100 de ani

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
100 de ani

Iarăși eu !

Sper ca România să prindă suta aia a lui Dacian Julien Cioloș, adică 100 de ani de la Unirea din 1918.

După ce am aflat azi că Dacian Cioloș poate să-i mulțumească mamei sale pentru prenumele Julien, viața mea a luat o alta întorsătura. Am primit factura la gaz mai mică și nu estimată ci emisă în urma citirii contorului, la fel era și-o factura de curent. Am cumpărat la euro de la banca cu 3 lei și implicit mi-a scăzut și factura la telefon cu 30%. Printr-o minune s-au astupat gropile din șosea și zgâlțâielile de pe drum clar se datorează inepției nemților care mi-au fabricat rahatul ăsta de mașina. M-a sunat mama și mi-a spus că nu mai trebe să dea toată pensia pe medicamente și că i-a funcționat cardul de sănătate, da.  Ce noroc că mama lui Cioloș mai citea și Stendhal , da dacă citea "Mitruț al Joldii" ?!

Și m-am trezit!

Platforma Romania 100 sună bine. Vine cu o serie de principii și valori pe care actualul si posibilul viitor premier Cioloș le promovează și le scrie pe steag. Sub steag deja se adună lume. PNL  încearcă să mai spele ceva din noroiul de pe față și incapabil fiind de reformă internă serioasă  se îndreaptă către un om cinstit sa-i salveze, Cioloș. Păi ei nu au?! Nu realizează că orice organizație incapabilă să asigure succesiunea moare?! Au rămas captivi in lumea lor. De ce apare platforma asta tocmai acum pe viteză?! Dincolo de toate comentariile literare apărute pe temă mai există alte câteva motive: căștigă timp,liniștește apele si dă o speranța. Care timp? Păi timp pâna la alegeri pentru ca guvernul actual să poată trece in "liniște" de ele, fără mișcări de stradă. De ce mișcări de stradă? Pentru că oferta electorală este atât de slabă încât multă lume nu mai are speranța iar oamenii disperați se revoltă. Au nevoie doar de o scânteie. Cu doar PSD, PNL, ALDE, UDMR, PRU, USR pe piață, sunt  șanse mari de revoltă din disperare. Platforma Romania 100 redă doar o speranță că poate va fi bine iar țara nu va încăpea din nou pe mâna găștilor consacrate. E doar speranță, nimic concret, nimic de băgat în straiță. Noi românii încă nu știm de astea și nu avem încredere.

Sigur că și americanii au rolul lor aici pentru că după ce au pierdut Turcia, nu-și permit să piardă si Romănia, momentan. Vedem după ce se aleg la ei acasă. De asta deranjează Cioloș cel mai mult. De asta e și atacat si provocat iar ca in orice război se testează capacitatea de reacție si reacția in sine.

Ministrul de Interne e mare pacoste pentru toți de data aceasta. După prima dată după 1989 vrea omu' să filmeze și el alegerile, să eticheteze saci, de astea nasoale. Păi trebe provocat , trebuie să greșească si el cu ceva că doar doar îl forțam să demisioneze. Și uite așa apar printre cei 2000 de manifestanți UNIONIȘTI și niște băieți gata de bătaie cu jandarmii. Foarte tare asta cu unirea cu Moldova, chiar acum în prag de alegeri. Țara arde iar baba se piaptănă.

E frumos idealul de unire doar că nu se va întâmpla acum iar forțarea guvernului să se poziționeze și pe tema asta face parte din jocul electoral murdar. Foarte posibil ca românii sa vrea unirea cu Moldova dar treaba asta ar trebui să o dorească moldovenii întâi. Prea mult fum, ceva se fierbe în cazan și sper să nu ne explodeze direct in fața.

Problema este că răul cel mare a fost făcut demult. Nouă ne va rămâne să adunăm cioburile intr-un viitor nu foarte îndepartat.

Lasă un comentariu

Prin scrierea unui comentariu va dati acordul cu privire la Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile paginii noastre web. Adresa ta de email NU va fi publicata pe site.

Cele mai citite